Tuesday, January 19, 2010

AKTIVITI KEM PERKASA


SEawal jam 7.30 pagi jumaat.. selepas senamrobik. diwaktu hening fajar, udara segar, lata belatan sunyi tanpa manusia, namun pelajar islam sk pondok ini telah berjogging naik keatas kAwasan air terjun sehingga tiba di suatu tempat batu terhampar..
bayangkan betapa bersemangAt dan segar sekali sUasana lata, hutan hijau, mendengar deruan air yang mengalir puTih jernih. fuhhh... hilang stress,,,,
jam 7.40. pengarah kem sampai. semua peserta diarah agar membuat MEDITASI deruan air... Renung, lihat, fikir dan Ucap SUBHANALLAH atas apa yang mereka lihat dan rasa. tarik nafas panjang dan tasbih memuji keagungn ALLAH swt.

untuk makluman, pihak persatuan kaunseling PEKA UMT dengan kerjasama ALUMNI SEMEKAR telah berjaya dengan jayanya mengendalikan satu kem dan survival untuk pelajar sk pondok di Jabi. program selama 2 hari ini dipenuhi dengan modul khas.. pencerramah undangan turut di jemput. sumbangan dari pelbagai pihak telah dililuskan. hanya tinggal kesungguhan urusetia dan fasilitator yang akan menjayakan lagi kem ini. wakil alumni iaitu Ketua Pelajar, Kapten Asrama dan Presiden PPU dari Semekar telah di undang khas sebagai wakil dan pemantau kem.

No comments:

Post a Comment